Nemčija 5-1 Škotska: Škotska izgubila uvodni večer Euro 2024

Comments · 40 Views

Nemčija 5-1 Škotska: Škotska izgubila uvodni večer Euro 2024

Nemčija je na uvodnem večeru Euro 2024 v Münchnu s 5:1 premagala Škotsko. Florian Wirtz je ekipo Juliana Nagelsmanna popeljal v vodstvo, Jamal Musiala in Kai Havertz pa sta pred polčasom poskrbela za 3:0. Slednji je zadel z bele točke, potem ko je Ryan Porteous videl rdečo. Niclas Fullkrug je dosegel četrti zadetek, nato pa so Škoti povedli z golom Antonia Rudigerja. Emre Can je ob koncu tekme poskrbel za pet zadetkov.

 

Euro 2024 se je za gostiteljico začel na idealen način, saj je Retro Nemčija nogometni dresi s 5:1 prepričljivo premagala Škotsko, ki je ves drugi polčas igrala z desetimi igralci.

 

Nemčija je v Münchnu začela bliskovito, saj je prevladovala v posesti, za odprtje pa je potrebovala le 10 minut, ko je Florian Wirtz streljal z glavo in dosegel prvi gol na turnirju.

 

Gostitelji niso popuščali in že po manj kot desetih minutah so dosegli drugi zadetek, ko je zvezdnik Bayerna iz Münchna Jamal Musiala, ki je Škotsko vznemirjal ves večer, z glavo premagal Angusa Gunna.

 

Trikratni zmagovalci tega tekmovanja so še naprej vladali nad Škotsko, katere porazni prvi polčas se je še povečal tik pred odmorom, ko je Ryan Porteous v zadnjem napadu z dvema nogama dobil kazen in rdeči karton. Kai Havertz je kazen odbil in gostiteljem ob polčasu zagotovil prednost treh golov.

 

 

Spletni Nogometni dresi

 

Drugi polčas je bil v veliki meri podoben, saj je Nemčija Otroški nogometni dresi še naprej pritiskala in Škotsko zadržala na robu 18-metrskega prostora.

 

V igro je vstopil Niclas Fullkrug in dodal četrti zadetek za Nemčijo, nato pa je Antonio Rudiger z avtogolom poskrbel, da je imela Poceni Škotska nogometni dresi razlog za slavje.

 

Vendar je Emre Can, vezist Borussie Dortmund, s skoraj zadnjim strelom na tekmi dodal še peti zadetek in tako poskrbel za najvišjo zmago Nemčije na vseh uvodnih tekmah evropskega prvenstva.

 

Nemcev nikoli ne moreš zares izključiti iz mednarodnega turnirja, vendar je bilo glede na njihovo kaotično sezono 2023 in predstave na prejšnjih dveh finalih upanje za izbrance Juliana Nagelsmanna majhno. Kljub temu so igrali z navihanostjo in samozavestjo, ki jo lahko imajo le potencialni zmagovalci. Rezultat 5:1 gostiteljem ni laskal in nedvomno bodo mnogi sedeli in opazovali Nemčijo, če je še niso.

 

Fantastična predstava 21-letnika, ki je čaral od prvega žvižga. Škotska obramba se ni mogla spopasti z njegovim gibanjem z žogo in brez nje. Dosegel je drugi zadetek Nemčije, bil močno vpleten v tretji zadetek in, če ne bi bil na mestu, bi za gostitelje dosegel kazenski strel.

 

Münchenčan iz Bayerna je pokazal, zakaj je eden od igralcev, ki se jih je treba na tem turnirju bati.

Comments